eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Freedom House is megszólalt a Népszabadság-ügyben

A Népszabadság kiadásának felfüggesztése és a lap eladása azt mutatja, hogy Magyarországon növekszik a kormány befolyása a média fölött - reagált a sajtószabadsággal is foglalkozó amerikai civil szervezet, a Freedom House arra, hogy az Opimus Press Zrt. megvásárolta a Népszabadság kiadóját, a Mediaworksöt.

"Magyarország kormánya politikai eszközként használja a tulajdonszerzést a kritikus sajtójelentések elhallgattatására. Az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak erőteljesen el kellene ítélnie a sajtó elleni támadást" - foglalt állást Robert Herman, a Freedom House nemzetközi programokért felelős alelnöke.

A Mediaworks október 8-án függesztette fel a Népszabadság kiadását arra hivatkozva, hogy a lap példányszáma az elmúlt években folyamatosan csökkent, és az újság több milliárdos veszteséget termelt. Az Opimus Group Nyrt. kedden a BÉT honlapján tette közzé, hogy a tulajdonában lévő Opimus Press Zrt. vette meg a Mediaworks Hungary Zrt.-t.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×