eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kiakadt Trumpra az Oscar-díjas színésznő

Marlee Matlin Oscar-díjas hallássérült amerikai színésznő felháborodásának adott hangot Donald Trump demokrata elnökjelölt rá vonatkozó állítólagos kijelentése miatt.

"A legújabb sajtóhírek szerint Donald Trump visszamaradottnak nevezett. Ez a fogalom undorító, sohasem lenne szabad használni" - írta pénteken a Twitteren és az Instagramon a színésznő.

Matlin kiemelte: több millió hozzá hasonló siket vagy hallássérült ember van, akiket diszkriminálnak. "De siketként is van hangom, amivel elérem, hogy meghallgassanak (...), és elmegyek szavazni" - mondta.

A The Daily Beast weboldalra hivatkozott a színésznő, amely szerint a Donald Trump által vezetett The Celebrity Apprentice című televíziós showműsor több munkatársa is azt állítja, hogy Trump becsmérlően nyilatkozott a színésznőről. Matlin 2011-ben vett részt Trump műsorában.

Marlee Matlin 1987-ben kapta meg a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat az Egy kisebb isten gyermekei című, siketekről szóló drámában játszott szerepéért.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×