eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Heves vita után kórházban a brit EP-képviselő

Súlyos állapotban kórházba került csütörtök délelőtt Steven Woolfe, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) európai parlamenti képviselője, miután összetűzött párttársaival Strasbourgban - közölte a pártot ideiglenesen vezető Nigel Farage.

Farage arról számolt be a szóvivője által kiadott közleményben, hogy a UKIP tagjai közötti "heves vitát" követően a képviselő "összeesett", és súlyos állapotban kórházba szállították az uniós parlament plenáris ülésének otthont adó Strasbourgban.

Neil Hamilton, a politikus egyik képviselőtársa később arról tájékoztatta a BBC brit közszolgálati televíziót, hogy tudomása szerint Woolfe agyvérzést kapott.

Egyes sajtóhírek szerint a brit európai parlamenti képviselő válságos állapotban van, a Politico brüsszeli hírportál helyszíni tudósítója azonban arról számolt be, hogy már magához tért.

A 49. születésnapját épp csütörtökön betöltő Steven Woolfe az előző napon jelentette be, hogy Diane James pártvezér lemondása után indulni fog az Egyesült Királyság uniós kilépéséért (Brexit) felelősnek tartott UKIP elnöki tisztségéért. Woolfe már az előző, Nigel Farage júliusi lemondását követő elnökválasztáson is indulni akart, de késve jelöltette magát.

Nigel Farage az Egyesült Királyság uniós tagságáról június 23-án tartott népszavazás után, július 4-én jelentette be, hogy lemond a UKIP elnöki tisztéről. Mint mondta, azzal, hogy a referendumon a brit választók többsége a kilépésre voksolt, teljesültek politikai céljai, így eljött a megfelelő alkalom a távozására.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×