eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk

Néhány nap alatt közel száz gyerek vesztette életét Aleppóban

Múlt péntek óta legalább 96 gyerek vesztette életét és 223-an megsebesültek a szíriai lázadók kormánycsapatok által ostromolt kelet-aleppói negyedekben - közölte szerdán az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).

Az UNICEF figyelmeztetett: az egészségügyi ellátás a város felkelők uralta kerületeiben az összeomlás szélén áll, mindössze 30 orvos maradt a térségben, akiknek alig maradt felszerelésük és gyógyszerük. "Az aleppói gyerekek egy valódi rémálom foglyai. Nincsenek szavak, amelyekkel leírható lenne a szenvedésük" - fogalmazott Justin Forsyth, az alap igazgatóhelyettese.

A nap folyamán az árvákat támogató Nemzetközi SOS-Gyerekfalu segélyszervezet jelentette, hogy a damaszkuszi létesítményüket a szíriai hadsereg vonta ellenőrzése alá. Az előző napi intenzív bombázások miatt ki kellett üríteni az épületet, amelynek területén két aknagránát is becsapódott. A Nemzetközi SOS-Gyerekfalu komoly aggodalmát fejezte ki az eset miatt. "Gyermekfalvainkat világszerte gyermekeknek nyújtott biztonságos menedékként ismerik el" - hangsúlyozta Carsten Völz, a segélyszervezet egyik vezetője. Hozzáfűzte: a rossz körülmények ellenére folytatni fogják munkájukat.

Az épületből 156 gyereket és a szervezet 46 dolgozóját evakuálták biztonságos helyre.

A vorarlbergi Hermann Gmeiner (1919-1986) által árvák gondozására alapított szervezet 30 éve van jelen Szíriában. Aleppóban a Szíriai Vörös Félholddal közösen a segélyszervezet naponta mintegy 2500 családot lát el meleg élelemmel.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×