eur:
395.07
usd:
370.86
bux:
65115.92
2024. április 19. péntek Emma

Az Európai Bizottság és a magyar kormány folyamatos csörtéi ezzel járnak

Nem osztja luxemburgi kollégája véleményét Magyarországról Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter, aki kedden Rigában azt mondta, hogy egy uniós tagállamot sem kellene kitessékelni a közösség ajtaján.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Die Welt című német lap keddi számában megjelent interjújában azt mondta, hogy bevándorlási politikája, valamint az EU alapértékeinek súlyos megsértése miatt ideiglenesen vagy végleg ki kell zárni Magyarországot az Európai Unióból, mert ez az egyetlen lehetőség a közösség összetartásának és értékeinek megőrzésére.

"Ez nem egy egyeztetett európai álláspont" - mutatott rá a lett fővárosban tartózkodó Steinmeier egy sajtótájékoztatón.

"Megértem, hogy Magyarországot figyelve néhányan egyre türelmetlenebbek Európában az Európai Bizottság és a magyar kormány folyamatos csörtéi miatt" - magyarázta a szocialista Asselborn személyes jó barátjának számító Steinmeier. "Ugyanakkor az én személyes hozzáállásom nem engedi meg, hogy kitessékeljünk egy európai tagállamot az ajtón" - tette hozzá. "Néha nem spórolhatjuk meg magunknak a bonyolult vitákat."

A német diplomácia vezetője a balti köztársaságok - Észtország, Lettország és Litvánia - külügyminisztereivel találkozott Rigában.

A házigazda Lettország külügyminisztere, Edgars Rinkevics "hangszóró-diplomáciának" nevezte Asselborn javaslatát. "Ez a retorika nem segít rajtunk" - mondta.

Véleményét Linas Linkevicius litván külügyminiszter is osztotta, aki szerint "az ilyen radikális kijelentések nem mindig lendítenek a dolgokon".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×