eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyar nő volt az áldozat - Újabb részletek a németországi nemi erőszakról

A Kölnben, szilveszter éjszaka fiatal lányokkal szemben történt erőszakoskodásokat a német média csak jelentős késéssel közölte, azóta azonban számos hasonló eset történt, és ezekről a hírközlő szervek kendőzetlenül beszámolnak. Ilyen az a türingiai Mühlhausen városkában lezajlott nemi erőszak, amelynek áldozata egy fiatal magyar nő.

A szépen renovált favázas épületeivel sok látogatót vonzó kelet-német Mühlhausen, a múlt hétvégén búcsú színhelye volt, így a városka központjában az ételt és italt kínáló bódék csak késő éjszaka zártak. A szokatlan melegben a jó hangulatban lévő közönség csak lassan kezdett távozni.

Alighanem a vidám est vonzhatta Mühlausen központjába azt a fiatal magyar nőt is, aki röviddel hajnali 4 óra előtt indult szállására, de a pályaudvar közelében három eritreai férfi rátámadt és hiába kiáltozott segítségért, a kihalt környéken senki sem sietett védelmére.

A történtekről a Thüringer Allgemeine című napilap számolt be. A rendőrség szóvivőjét idézve az újság közölte, hogy három menekült eritreai egymás után megerőszakolta a magyar nőt, majd elmenekült a helyszínről. Az áldozat a rendőrségre ment és feljelentést tett ismeretlen személyek ellen. A nyomozóknak 24 órán belül sikerült elfogni a gyanúsított férfiakat, akiket a magyar nő felismert. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, majd a türingiai Tonna település börtönébe szállították. Amennyiben bizonyítást nyer, hogy nem erőszakot követtek el, a kitoloncolás veszélye fenyegeti a három eritreait. A német törvényhozás a közelmúltban szigorította meg a szexuális bűncselekmények elkövetőire kiszabható büntetést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×