eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Frontálisan ütközött két vonat Olaszországban

Legalább húsz ember meghalt és több tucatnyian megsérültek a dél-olaszországi Bari város közelében kedden bekövetkezett vonatbalesetben - közölte Giuseppe Corrado, Puglia régió vezető-helyettese.

Corrado hozzátette: a baleset több tucat sérültjét vitték kórházba, néhányuknak súlyos az állapota. A régió vezető-helyettese emellett azzal a kéréssel fordult a helyiekhez, hogy adjanak vért a baleset környékén lévő kórházakban.

A halottak számát egy kórházi forrás is megerősítette.

A két négyvagonos vonat az Andria és Corato közötti vonalon ütközött össze frontálisan, nem sokkal dél előtt.

A világhálón közzétett fényképeken jól látható, hogy a vonatok elülső vagonjai kisiklottak és darabokra törtek, ami arra utal, hogy nagy sebességgel ütköztek. Hírforrások szerint a vagonokban több ember rekedt.

Luca Cari, a helyi tűzoltóság szóvivője közölte: több tucat mentőalakulat dolgozik azon, hogy a kocsikban rekedt emberekhez hozzáférjenek. Hozzátette: a mentési munkálatokat nehezíti az, hogy a baleset lakott területtől távol történt.

A sérültek pontos számáról egyelőre nincsenek adatok.

Riccardo Zingaro, Andria rendőrkapitánya korábban közölte: "úgy hiszem, sokan meghaltak".

Matteo Renzi olasz kormányfő a szerencsétlenség miatt rövidre fogta milánói látogatását, visszatért Rómába, ahonnan pedig az esti órákban Pugliába érkezik.

A baleset okát egyelőre nem állapították meg a hatóságok, a közlekedési minisztérium két szakértőt küldött a régióba a szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálása céljából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×