INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

india

árvíz

inforádió

Árvíz pusztít Indiában

InfoRádió / MTI

Legalább ötvenen meghaltak és 17-en eltűntek az elmúlt napokban az észak-indiai Uttarakhand és Arunácsal Prades államban a heves esőzések kiváltotta földcsuszamlásokban és árvizekben - közölte hétfői összesítésében a katasztrófavédelmi hivatal.

A katasztrófa által legsúlyosabban érintett terület a hegyvidéki Uttarakhand állam, ahol több mint hatvan lakóházat temettek maguk alá a sár- és kőlavinák. Itt az elmúlt három napban 41 ember halt meg és 17-en eltűntek. Több mint 200 lábasjószág pusztult el.

Arunácsal Pradesben több mint harminc embert temettek maguk alá a földcsuszamlások, és egyelőre csak tíz embert sikerült élve kimenteni. A túlélők utáni kutatást erősen nehezítik a folytatódó heves esőzések.

Indiában a júniustól októberig tartó esős évszakban gyakoriak az erős viharok, áradások és földcsuszamlások, és az ítéletidő miatti halálesetek sem ritkák.

Három évvel ezelőtt, 2013 júniusában több mint hatezer helyi lakos, turista és zarándok halt meg az uttarakhandi áradásokban és földcsuszamlásokban, több tízezer épület rongálódott meg, és a termés hetven százaléka kárba veszett.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018