eur:
394.22
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Állampolgárságot ajánlott Boriszov a Bulgáriában élő briteknek

Állampolgárságot ajánlott Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök kedden a Bulgáriában élő briteknek, miután az Egyesült Királyság népszavazáson az EU-ból történő kilépésről döntött.

Sajtóértesülések szerint Boriszov az országában élő briteknek felajánlotta, hogy kérvényezzék a bolgár állampolgárságot. Az ennek megfelelő kérvényeket pedig szívesen fogadják - tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy Bulgária 2007-ben történt uniós csatlakozása óta számos brit telepedett le az országban. Emellett ez a tendencia növekedést mutat. Az Informo.bg bolgár hírportál szerint túlnyomó részben brit nyugdíjasok vásároltak maguknak régi agyag- és téglaházakat elhagyatott bulgáriai falvakban másod, vagy nyári lakként.

Különös népszerűségnek örvend a festői környezetben fekvő Veliko Tirnovo, amely a középkorban Bulgária fővárosa volt, illetve az ország fekete-tengeri partvidéke is az ország északi részében.

A szófiai brit nagykövetség szerint az Egyesült Királyság mintegy 7000 állampolgára él Bulgáriában. A kelet-európai állam törvényei engedélyezik a kettős állampolgárságot.

Egyelőre még nem tudni arról, hogy az országban élő britek kérvényeztek-e bolgár állampolgárságot.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×