eur:
393.58
usd:
368.73
bux:
65681.18
2024. április 23. kedd Béla

Új uniós tervet javasol három alapító tagország

Az Európai Unió határainak védelmét, gazdaságának megerősítését és a fiatalok számára munkahelyek teremtését célzó tervet fog javasolni Németország, Franciaország és Olaszország az EU-tagországok állam- és kormányfőinek keddi találkozóján - jelentette be hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár, Francois Hollande francia elnök és Matteo Renzi olasz kormányfő.

Közös közleményük szerint a tervvel egy szigorú határidőkön és világos kötelezettségeken alapuló folyamatot indítanak el, amelynek célja, hogy választ adjon az Egyesült Királyság unióból való kiválását megszavazó brit referendum okozta kihívásokra.

Merkel, Hollande és Renzi egyetértésüknek adtak hangot arról, hogy "konkrét megoldásokkal kell szolgálni az európaiak jó jövőjének érdekében az Európai Unió szívében".

Világossá tették azt is, hogy amíg London nem jelenti be hivatalosan kilépési szándékát, addig nem kívánnak erről tárgyalni az Egyesült Királysággal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés sem zökkentette ki a forintot

A kamatdöntés sem zökkentette ki a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×