eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Parlamenti választásokat tartanak ma Spanyolországban

Parlamenti választásokat tartanak ma Spanyolországban. Az előrejelzések szerint egy párt sem tud majd önálló kormányzóképes többséget szerezni, így a fél éve tartó politikai patthelyzet megoldása nem várható a szavazástól.

A választások előtti utolsó nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatások egybehangzóan a konzervatív Néppárt (PP) győzelmét mutatják, szorosan mögötte pedig a baloldali Unidos Podemos (Együtt képesek vagyunk rá) választási pártszövetség következik, amelyet a magát szociáldemokratának nevező Podemos (Képesek vagyunk rá) és a kommunista Egyesült Baloldal (IU) hozott létre. A sorrend a Spanyol Szocialista Munkáspárttal (PSOE), és Ciudadanos (Állampolgárok) nevű liberális középpárttal folytatódik.

A PP a szavazatok 29-31 százalékára számíthat, az Unidos Podemosra a választók 24,6-26 százaléka szavazna. A PSOE voksok 20-21,4 százalékát, a Ciudadanos pedig 13,2-14,5 százalékát szerezheti meg az adatok szerint.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×