INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

John Kasich is kiszáll az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből

InfoRádió / MTI
Bejelentette a republikánus John Kasich ohiói kormányzó helyi idő szerint délután, hogy felfüggeszti kampányát, és végleg kiszáll az amerikai elnökjelöltségért folytatott küzdelemből.

Kasich előzőleg már lemondta szerdai washingtoni programjait, és visszautazott Ohio állam fővárosába, Columbusba. Bejelentését is itt tette meg.

"Elmondani sem tudom, milyen sokat jelent nekem, hogy szeretett Ohióm polgárai segítettek nekem, és bíztak bennem. Ezt most, kormányzóként, szeretném továbbra is meghálálni" - fogalmazott a szűkebb pátriájában népszerű és elismert politikus.

"A kampányban szerzett tapasztalataim, találkozásaim honfitársaimmal és a történetek, amelyeket elmondtak nekem, engem is megváltoztattak" - mondta el-elcsukló hangon a kormányzó. Konkrét eseteket felidézve búcsúzott az elnökjelöltségért folytatott kampánytól.

Közben az amerikai közszolgálati rádióban megszólaltatott elemzők már azokat a kiszivárogtatott információkat latolgatták, miszerint az immár szinte biztos republikánus elnökjelöltnek számító Donald Trump üzletember esetleg éppen John Kasichet kéri majd fel alelnökjelöltjének.

A címlapról ajánljuk