eur:
395.93
usd:
354.63
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

John Kasich is kiszáll az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből

Bejelentette a republikánus John Kasich ohiói kormányzó helyi idő szerint délután, hogy felfüggeszti kampányát, és végleg kiszáll az amerikai elnökjelöltségért folytatott küzdelemből.

Kasich előzőleg már lemondta szerdai washingtoni programjait, és visszautazott Ohio állam fővárosába, Columbusba. Bejelentését is itt tette meg.

"Elmondani sem tudom, milyen sokat jelent nekem, hogy szeretett Ohióm polgárai segítettek nekem, és bíztak bennem. Ezt most, kormányzóként, szeretném továbbra is meghálálni" - fogalmazott a szűkebb pátriájában népszerű és elismert politikus.

"A kampányban szerzett tapasztalataim, találkozásaim honfitársaimmal és a történetek, amelyeket elmondtak nekem, engem is megváltoztattak" - mondta el-elcsukló hangon a kormányzó. Konkrét eseteket felidézve búcsúzott az elnökjelöltségért folytatott kampánytól.

Közben az amerikai közszolgálati rádióban megszólaltatott elemzők már azokat a kiszivárogtatott információkat latolgatták, miszerint az immár szinte biztos republikánus elnökjelöltnek számító Donald Trump üzletember esetleg éppen John Kasichet kéri majd fel alelnökjelöltjének.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

A pandémiás évek ideiglenes visszaesése után ismét 650 ezerre teszik a tartósan külföldön dolgozó magyarok számát (az előrejelzések szerint ez csak nőhet a jövőben), a legtöbben az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban dolgoznak. Számukra létfontosságú lehet, ha tisztában vannak az adott ország nyugdíjrendszerének működésével, a megszerezhető nyugdíj feltételeivel, hiszen nagyrészt ettől függhet majd az időskori anyagi biztonságuk. Cikksorozatom első részében bemutattam az Egyesült Királyság nyugdíjrendszerének jellemzőit, a második a részben Ausztriával foglalkoztam, ebben a részben pedig Németországról írok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×