eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Többen meghaltak a pusztító texasi viharokban

Hatan meghaltak, köztük egy nagymama és négy unokája az egyesült államokbeli Texasban pusztító esőzések és viharok miatt - közölték helyi tisztviselők szombaton.

A nő és unokái Palestine településen, Dallastól 160 kilométerre délkeletre haltak meg, miután kimenekültek házukból, amelyet tetőig érő víz árasztott el.

James Muniz helyi rendőr elmondta, hogy a család ugyan kijutott a házból, de a víz elsodorta őket. Holttestükre szombaton bukkantak rá.

Egy másik helybelit, egy harmincéves férfit ugyancsak az ár ragadott el Anderson megyében az útról.

Hét családi ház lakóit kimenekítették és ideiglenes szálláson helyezték el - tette hozzá a tisztviselő.

Bob Herrington, Palestine polgármestere elmondta, hogy kevesebb mint egy óra alatt 19 centiméternyi eső hullott a területre. Mint mondta, nem emlékszik olyan esetre, amikor ilyen gyorsan és ilyen rövid idő alatt megemelkedett volna az áradást okozó helyi vízfolyások szintje.

A Texas állambeli Houstonban a heves szélvihar fákat döntött ki és elektromos vezetékeket rongált meg. Több mint négyezer-kétszáz háztartásban nincs áram.

A szövetségi meteorológiai szolgálat Texas keleti részén és Mississippi állam többségében a víz nagyon gyors emelkedésére figyelmeztetett. Hasonlóképpen a heves viharok veszélyeire hívták fel a figyelmet New Orleans és Louisiana állam még délebben fekvő régióiban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×