eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Részlegesen megnyitották a brüsszeli nemzetközi repülőteret

Részlegesen megnyitották vasárnap a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér indulási csarnokát, ahol öngyilkos merénylők március 22-én kettős robbantást hajtottak végre - jelentette be a légikikötőt üzemeltető társaság.

Vasárnap délután három, hétfőtől pedig már huszonöt légitársaság utasai használhatják az indulási csarnokot.

A vállalat tájékoztatása szerint a robbantások következtében jelentősen megrongálódott csarnok teljes újranyitása júniusban várható.

A Zaventem repülőteret április elején részleges újranyitották, és jelenleg korábbi kapacitása 80 százalékával üzemel.

A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban legalább harminckét ember életét vesztette.

Zaventem Európa egyik legnagyobb repülőtere: évente 23,5 millió utast szolgál ki, valamint 489 ezer tonna teherszállítmány halad át rajta. Hetvenhét különböző légitársasággal 226 úti cél érhető el az Európai Unió és a NATO székhelyének is otthont adó belga főváros nemzetközi repülőteréről.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×