eur:
394.22
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Tragédia Rio de Janeiróban

Leomlott egy kerékpárút hídja az idei nyári olimpiai játékoknak otthont adó Rio de Janeiróban, ketten meghaltak, egy harmadik ember eltűnt - jelentette helyi idő szerint csütörtökön a brazil sajtó.

A kerékpárút - amelyet idén januárban adtak át az olimpiai infrastrukturális fejlesztések részeként - közvetlenül a tengerparton halad, a sziklás talajba vert vasbeton oszlopok tartják a víz felett Sao Conrado és Leblon negyedek között.

A baleset csütörtökön történt, miután egy hatalmas hullám csapott le a kerékpárút hídjának egyik támasztópillérére, aminek következtében a híd mintegy 50 méteres szakaszon beomlott. Két ember meghalt, egy harmadik eltűnt. Őt helikopterekkel keresik a tengerben.

Az internetre már feltették a helyszínről készült videofelvételeket. Ezeken látható, hogy a tenger hullámai a parti szikláknak csapódva rázúdulnak a kerékpárút épen maradt szakaszaira, illetve a leszakadt híd romjaira.

A kerékpárút hossza 3,9 kilométer, építése 12,6 millió dollárba (csaknem 3,5 milliárd forintba) került. Az út párhuzamosan halad az olimpia kerékpárversenyének útvonalával.

Eduardo Paes riói polgármester, aki éppen Görögországban tartózkodik, mert Olümpiában részt vett azon a rendezvényen, amelyen fellobbantották az augusztusi riói olimpia lángját, kijelentette: megbocsáthatatlanok a történtek, és azonnali vizsgálatot helyezett kilátásba.

Számos kihívással néz szembe a 6,5 millió lakosú Rio de Janeiro városa, amely augusztusban több százezer látogatót fogad majd az olimpia idején. A szóban forgó kerékpárút nem kapcsolódik közvetlenül az olimpiához, csupán része annak a törekvésnek, hogy kicsinosítsák a brazil metropoliszt a világraszóló esemény előtt.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×