eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Először kerül afroamerikai nő arcképe a dollárra

Harriet Tubman afroamerikai rabszolgamentő arcképe kerül az amerikai húszdollárosra, Andrew Jackson, az Egyesült Államok hetedik elnökének arcképe helyett - közölte Rob Runyan, az amerikai pénzügyminisztérium szóvivője szerdán.

Harriet Tubman lesz így az első afroamerikai nő, akinek az arcképe rákerül az amerikai papírpénzre. Az amerikai dolláron több mint 100 éve nem szerepelt női arckép.

Runyan nem bocsátkozott részletekbe arról, hogy a húsz-, tíz- és ötdollárosokon milyen változások történnek majd, mint mondta, Jacob Lew pénzügyminiszter hivatalos bejelentése során többet árul majd el.

A Politico című lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a tízdollárost továbbra is Alexander Hamilton amerikai alapítóatya arcképe díszíti, míg internetes hírportálok beszámolói szerint az ötdolláros bankón valószínűleg egy polgárjogi aktivista arcképével lehet majd találkozni.

Női arcképpel, az egykori amerikai elnök George Washington felesége, Martha Washington arcképével az amerikai papírpénzen legutóbb 1891 és 1896 között lehetett találkozni, előtte pedig az 1865 és 1869 között forgalomban lévő húszdollároson egy csoportképen az amerikai őslakos bennszülött indián nő, Pocahontast volt látható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×