eur:
392.23
usd:
365.31
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Tengerpartokra csapnának le legközelebb a terroristák

A zsúfolt francia, olasz és spanyol tengerparton tervez terrorakciókat nyáron az Iszlám Állam - értesült az olasz hírszerzés.

Strandokon végezne tömegmészárlást az Iszlám Állam nevű terrorszervezet – figyelmeztette a társhatóságokat az olasz hírszerzés. A német Bild című lapnak a szövetségi hírszerző szolgálat egy magas rangú meg nem nevezett munkatársa arról beszélt, az olasz hatóságok megbízható afrikai informátoroktól úgy értesültek, a terroristák nyáron az olasz, a spanyol és a francia tengerparton terveznek véres merényleteket.

A jelentés szerint a merénylők menekült jégkrém- vagy szuvenír árusoknak adnák ki magukat, így vinnének robbanószerkezetet a turistáktól zsúfolt tengerpartra, illetve a napozóágyak alá rejtenének pokolgépeket.

A bombákat vélhetően csak azt követően hoznák működésbe, hogy a merénylők automata fegyverekből tüzet nyitnak a strandolókra.

A Bildnek a német hírszerzés munkatársa azt mondta, az üdülőhelyek tengerpartjait szinte lehetetlen megvédeni, így az Iszlám Állam a terror egy új dimenzióját hozná létre.

Az olasz értesülés szerint a támadók Szenegálból érkezhetnek, olyan emberek lehetnek, akik kereskedőként rendszeresen és legálisan utaznak Itáliába, nem mellesleg elszánt támogatói a Boko Haram nigériai terrorszervezetnek.

Az információt azért veszik különösen komolyan az európai hírszerző szolgálatok, mert tavaly júniusban a tunéziai Szúsza egyik népszerű szállodájának strandján egy dzsihadista 38 turistát ölt meg.

A mészárlás módja hasonló volt, mint az állítólag Európában tervezett akcióké: a férfi egy géppisztolyból nyitott tüzet a parton pihenőkre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×