eur:
394.8
usd:
371.27
bux:
65567.52
2024. április 16. kedd Csongor

Magyar speciális mentőcsapatok is segítenek Ecuadorban

Elindult kedden Ecuadorba a Lehóczki László vezette miskolci Spider Mentőcsoport, valamint még két másik mentőcsapat néhány tagja, hogy segítsen a pusztító erejű földrengés áldozatainak felkutatásában - közölte a miskolci mentőcsoport szóvivője az MTI-vel.

Uri Mariann tájékoztatása szerint a Karisz Nemzetközi Speciális Mentőszövetség tagszervezetei közül a miskolci Spider Mentőcsoport és a Főnix Speciális Mentők két-két szakemberrel, a Legott Katolikus Mentőcsoport és az Életjel Mentőcsoport egy-egy emberrel, illetve három keresőkutyával kapcsolódik majd be a mentésbe az ecuadori állam felkérésére.

A magyar mentőegység a második, amelynek a fogadását kedd hajnalban jóváhagyták Ecuadorban.

A speciális mentők az amszterdami átszállást követően csaknem 14 órás repülőút után, helyi idő szerint 14.45-kor (magyar idő szerint este 10 órakor) érkeznek meg a dél-amerikai ország fővárosába, Quitóba, onnan katonai repülőgéppel viszik tovább őket Pedernalesbe, ahol a legnagyobb pusztítást végezte a földrengés.

A múlt szombati, a Richter-skála szerinti 7,8-as fokozatú földrengés több mint négyszáz halálos áldozatot követelt, és nagyon sokan várják a romok alatt a mentőcsapatok segítségét - utalt Nyíri Ivánnak, Ecuador magyarországi tiszteletbeli konzuljának szavaira Uri Mariann, hozzátéve: a tiszteletbeli konzul segítsége nélkül nem indulhatott volna útnak a csoport.

Mivel az idő múltával egyre fogy az esély arra, hogy kimentsék a romok alatt rekedteket, a csoport a helyszínre megérkezve azonnal megkezdi a kutatást a túlélők után - hangsúlyozta a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×