eur:
390.85
usd:
366.61
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Grúziában illegális uránnal üzletelnek

Őrizetbe vettek Grúziában három grúz és három örmény állampolgárt, akik uránt akartak eladni - közölték hétfőn a kaukázusi ország állambiztonsági szervei.

A közlemény szerint az illegális tevékenységet folytató csoport tagjai 238-as uránizotópot akartak eladni 200 millió dollárért.

A csoport egyik tagjának lakhelyén lefoglaltak egy uránnal teli gyári szállítókonténert. Radiológiai szakértői vizsgálatot követően megállapították, hogy az anyag sugárzási szintje veszélyt jelent az emberi egészségre és életre is.

A grúz állambiztonsági szolgálat kémelhárítási részlegének nyomozási igazgatósága irányítja a vizsgálatot, amelyet sugárzó anyag illegális tartása és kereskedelme miatt indítottak. Ez öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel járó bűncselekménynek számít.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×