eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egy részeg hajléktalan okozta az amszterdami repülőtéri riadót

Egy részeg lengyel hajléktalant véltek terroristának kedd éjjel az amszterdami Schiphol repülőtéren, miatta zárták le és ürítették ki a repülőtér egy részét.

A 25 éves férfi két jókora hátizsákot cipelt, és emiatt lett gyanús - közölte szerdán a holland katonai rendőrség.

A részeg lengyel ráadásul azt mondta a rendőröknek, hogy terrorista, mindezek tetejébe pedig a robbanószerek kiszimatolására kiképzett kutya viselkedése arra utalt, hogy lehet robbanószer a hátizsákokban. Erre elővigyázatosságból beindult teljes gőzzel a vészgépezet, ám katonai szakértők nem találtak semmi veszélyeset a poggyászban, a hatóság pedig szerda hajnalban feloldotta a rendkívüli biztonsági zárlatot.

A légi forgalomban nem volt fennakadás, és a repülőtér föld alatti vasútállomásán is menetrend szerint folyt a közlekedés. Ugyanakkor sok utas rekedt a reptéren kívül egy időre, és ugyancsak jó páran nem mehettek egy darabig az egyik parkolóba autóikhoz.

A rendőrség elküldte jelentését a történtekről az ügyészségnek, hangsúlyozva, hogy "alkoholos befolyásoltságban" mondta magát terroristának a férfi. Hogy lesz-e vádemelés a hajléktalan ellen, azt az ügyészség dönti el.

Hollandiában magas a biztonsági készültség a múlt hónapban Brüsszelben elkövetett terrorista merényletek óta, melyek egyike a nemzetközi repülőtéren történt.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×