eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kubában nyit szállodát egy amerikai szállodalánc

Az amerikai Starwood Hotels & Resorts Worldwide szállodalánc több millió dolláros befektetéssel három hotelt újít fel és működtet majd Kubában, amire 1959-es szocialista forradalom óta nem volt példa.

A Barack Obama amerikai elnök vasárnap este kezdődő látogatása előtt egy nappal megkötött megállapodás értelmében a Starwood több millió dollárt fektet a szállodák felújításába és az új márkák kialakításába, hogy azok elérjék a cég által elvárt színvonalat.

Mivel az összes kubai szálloda állami tulajdonban van, az amerikai szállodaláncnak a kubai kormánnyal közvetlenül kellett tető alá hozni a megállapodást. Ehhez szükség volt amerikai oldalról arra, hogy a szállodalánc megkapja az amerikai pénzügyminisztérium különleges engedélyét.

A megállapodással a Starwood lett az első amerikai nagyvállalat az 1959-es kubai forradalom óta, amely ekkora összeget invesztál a szigetországba. A kubai forradalom győzelme után Fidel Castro gyorsan államosította a turizmust és hónapokig a Habana Hilton hotelben rendezte be az új kormány főhadiszállását.

Jorge Giannattasio, a Starwood latin-amerikai térségért felelős igazgatója elmondta: az év végéig felújítják és újranyitják a Quinta Avenida, a Santa Isabel és az Inglaterra hoteleket, új alkalmazottakat vesznek fel és tanítanak be.

A két ország közötti idegenforgalom 2014 decemberében kezdődött közeledése óta fellendülőben van, tavaly 77 százalékkal, 161 ezerre nőtt a szigetországba látogató amerikai turisták száma. A nemzetközi turistáké 17 százalékkal, 3,5 millióra nőtt.

A Starwood hotellánc azonban nem biztos, hogy amerikai kézen marad, mivel a kínai Anbang Insurance Group 13 milliárd dolláros készpénzes vételi ajánlatot tett rá, amely 15 százalékkal haladja meg az amerikai Marriott korábbi ajánlatát. A Marriottnak március 28-ig van lehetősége ellenajánlatot tenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×