eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Autókat gyújtottak fel Drezdában tüntetés közben

Autókat gyújtottak fel ismeretlenek a németországi Drezdában a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom hétfő esti tüntetése közben.

A Sächsische Zeitung című lap online kiadásának beszámolója szerint nagyjából tíz autó lángolt a tüntetés helyszínének közelében egy parkolóban, többségük teljesen kiégett.

A mozgalom egyik alapítója, Lutz Bachman a demonstráción pénzügyi támogatást ígért a károsultaknak.

A lap szerint a gyújtogatásos támadást a Pegidával szembenálló, erőszakra hajlamos baloldali csoportok követhették el. Tavaly októberben két alkalommal is történt ilyen támadás, azokban az ügyekben a lehetséges politikai indíték miatt a Szászország tartományi rendőrség államvédelmi osztálya kezdett nyomozást.

A Pegida tüntetésein megjelentek számáról a rendőrség nem közöl adatokat, de a drezdai műszaki egyetem (TUD) diákjainak egy csoportja videofelvételek elemzése alapján mindig készít létszámbecslést a mozgalom szokásos hétfő esti felvonulásairól. Szerintük ezúttal 3-4 ezer ember vehetett részt a Pegida-demonstráción, A Drezdai Outsiderek Intoleranciája Ellen Tüntető Bosszús Lakosok (Gepida) nevű mozgalom ellentüntetésén pedig 250-350 ember jelent meg.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×