eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Siklósi: ne adjunk ütőkártyát a radikális iszlamisták kezébe

Nem kizárható, hogy a jelenleg harcoló alakulatok mellett más szárazföldi egységeknek is be kell avatkozniuk az Iszlám Állam elleni harcba - mondta a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Siklósi Péter hozzátette: a legjobb az lenne, ha az iszlám országok haderői végeznék el ezt a feladatot, nehogy keresztény hódításnak tűnjön, ütőkártyát adva az Iszlám Állam radikális iszlamistái kezébe.

A légicsapások soha nem elegendőek, egy háború megnyeréséhez mindig szükség van szárazföldi erőre, így nem kizárható, hogy a jelenleg harcoló alakulatok mellett más szárazföldi egységeknek is be kell avatkozniuk az Iszlám Állam elleni harcba - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára.

"Amennyire lehetséges, elkerülendő, hogy ezek nyugati erők legyenek, hiszen, ha ezek nyugati erők, akkor abban a pillanatban adunk az Iszlám Állam radikális iszlamistái kezébe egy olyan ütőkártyát, hogy azt tudják mondani, hogy lám itt ez megint egy keresztény hódítás és fogjon össze az iszlám a keresztények ellen. Ezt nyilvánvalóan a nyugat el szeretné kerülni, ezért a legjobb az lenne, hogyha iszlám országoknak a haderői végeznék el ezt a feladatot."

Siklósi Péter rámutatott, hogy Irakban a jellemzően síta kormányerők és a kurd Peshmergák harcolnak az Iszlám Állam ellen.

"Szíriában pedig a mérsékelt ellenzéki erőket támogatja a koalíció és ezen belül az amerikaiak is légicsapásokkal és Szíriában is a legütőképesebb ilyen mérsékelt ellenzéki erő a szíriai kurd milícia."

Azon régióbeli államok közül, amelyek esetleg még részt vehetnének szárazföldi erőkkel a harcban, Siklósi Péter Jordániát, Egyiptomot és Szaúd-Arábiát emelte ki.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×