eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Dalai láma: Hagyjuk abba az imát Párizsért

"Hagyjuk abba az imádkozást Párizsért, a békéért dolgozzunk!" - nyilatkozta a dalai láma a Deutsche Welle rádiónak.

A buddhista szellemi vezető szerint a problémát emberek teremtették, tehát fölösleges most Isten segítségét kérniük, amit kreáltak, azt maguknak kell megoldaniuk."Ezt a problémát nem oldhatjuk meg egyedül imádsággal. Én buddhista vagyok és hiszek az imádság erejében, de ezt a problémát az emberek teremtették, és most Istent kérjük, hogy oldja meg.

Ez nem logikus. Isten azt mondaná, oldjátok meg magatok, hiszen ti hoztátok létre" - fogalmazott a dalai láma. Hozzátette: mélyen reméli, hogy a 20. század erőszakhulláma nem vérezi át a 21 századot is.

"Az emberi értékek, a harmónia, az összetartozás szisztematikus megközelítésére van szükségünk - mondta. - S ha belevágunk ennek megvalósításába, akkor ez a század, reményeim szerint, más lesz, mint az előző. Mindenkinek ez az érdeke. Dolgozzunk hát a békéért a saját családunkban, a társadalomban, és ne Istentől, Buddhától, vagy a kormányoktól várjuk a segítséget" - fogalmazta meg szokatlanul hangzó tanácsait a buddhisták szellemi vezetője.

A dalai láma kitért arra is, hogy a tibeti népre bízza annak eldöntését, vajon szükség van-e még dalai lámákra. Õ mindenesetre készen áll arra is, ha ezt az intézményt eltörlik. "Én többé már nem politizálok, csakis a tibetiek jóléte foglalkoztat" - szögezte le.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×