eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Ha Németország lezárja határait, Ausztria is

Az osztrák külügyminiszter szerint Ausztria befogadóképessége határára ért, és ha Németország lezárja határait, Bécs is követi példáját.

Az osztrák külügyminiszter szerint Európának és főleg Németországnak egyértelműen ki kell jelentenie, hogy felhagy az üdvözlő politikával, hiszen már túl sok ember érkezik.

Sebastian Kurz szerint Ausztria elérte befogadóképessége határát. Úgy vélte, ha Németország lezárja határait, Ausztria is ezt teszi majd.

A horvát belügyminiszter eközben kifejtette: elvárja, hogy Magyarország is részt vegyen a menekültek ellátásában. Ennek módját azonban az Európai Unió döntéshozóira bízta. Ranko Ostojic szerint a migránsok száma a hideg idő beköszöntével sem csökken majd.

A szlovén-horvát határt magyar rendőrök is végzik majd - erről Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt a Magyar Televízióban.

"Ötven magyar rendőr teljesít szolgálatot Szlovéniában, a szlovén-horvát határon. A két országos rendőrfőkapitány a héten írja a megállapodást, utána haladéktalanul elindul az ötven rendőr plusz két fő, akik a logisztikai feladatokat látják majd el."

A görög partoknál 11 menekült, köztük hat gyermek vesztette életét, amikor egy hajóval próbálták elérni a szárazföldet a viharban.

Németországban bevándorlókat vertek meg, több helyen menekülteknek szállást adó házat gyújtottak fel.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×