eur:
393.79
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megkezdődtek Bécsben a nemzetközi tárgyalások Szíriáról

John Kerry amerikai külügyminiszter és iráni kollégája, Mohammad Dzsavád Zaríf megbeszélésével csütörtökön Bécsben megkezdődtek a szíriai konfliktus rendezését célzó, legújabb nemzetközi tárgyalások.

Irán most első ízben vesz részt egy Szíriáról tartott nemzetközi értekezleten. Este az amerikai, orosz, török és szaúdi külügyminiszterek találkoznak az osztrák fővárosban, pénteken pedig a térség és az európai országok diplomatáival kibővülve folytatják a megbeszéléseket a 2011 óta több mint 250 ezer ember halálát okozó polgárháború lezárásának kilátásairól.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár madridi sajtótájékoztatóján üdvözölte a konferenciát, és rugalmasságra szólította fel a feleket.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×