eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Újabb késelés volt Izraelben, az elkövetőt őrizetbe vették

Egy palesztin támadó megkéselt egy izraeli férfit szerdán Tel-Aviv közelében, az elkövetőt őrizetbe vették - közölte a helyi rendőrség.

A Ciszjordánia déli részén fekvő Hebron környékén élő támadó busszal érkezett a Tel-Avivhoz közeli Petah Tikva városának kereskedelmi negyedébe, s mihelyt leszállt a járműről, kést rántott és rátámadt áldozatára.

A rendőrség szóvivője elmondta, járókelők legyűrték, majd a helyszínre érkező rendfenntartók őrizetbe vették a harminc év körüli palesztin támadót.

Sajtójelentések szerint az áldozat egy 25 éves ortodox zsidó volt, akit könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

A hatóságok "nacionalista" indíttatású támadásról számoltak be.

Az utóbbi napokban palesztin fegyveresek meggyilkoltak négy izraelit, a biztonsági erők pedig három palesztint öltek meg ciszjordániai zavargásokban.

A felek közti feszültség legújabb kiéleződésének hátterében az áll, hogy a palesztinok vádjai szerint Izrael a korábbiaknál szigorúbb ellenőrzés alá akarja vonni a jeruzsálemi Templomhegyet, ahol fontos zsidó és muszlim szent helyek is találhatók. Az izraeli hatóságok két, palesztinok által elkövetett halálos merénylet után vasárnap két napra megtiltották a jeruzsálemi óvárosba, és ezáltal a Templomhegyre való belépést a ciszjordániai palesztinok számára.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×