eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Autista munkavállalókat keres a Microsoft

Autista munkavállalókat keres a Microsoft. A kísérleti projektben egyelőre tíz főnek biztosítanának pozíciót az informatikai óriásvállalat redmondi főhadiszállásán.

Mary Ellen Smith, a Microsoft alelnöke szerint az autisták olyan adottságokkal rendelkeznek, amelyekre nagy szükség van a vállalatnál.

"Minden személy különbözik. Néhányan rendkívüli képességekkel bírnak az információk megjegyzése és a részletekben való gondolkodás terén, mások a matematikában és a programozásban jeleskednek" - írta hivatalos blogjában.

Smith, akinek szintén van egy autista fia, hozzátette azt is, a program része a Microsoft azon régi törekvésének, hogy egyre több fogyatékossággal élő embert alkalmazzon.

A kezdeményezés megvalósításában a Specialisterne nevű dán cég vesz részt, amely az autizmussal élők elhelyezkedését segíti. A cég az autisták olyan képességeire igyekszik rávilágítani a figyelmet, amelyek hasznosak lehetnek a különböző vállalatok számára.

"Pontosan azok a jellemzők, amelyek általában kiszorítják az autistákat a munkaerőpiacról, teszik őket értékessé a Specialisterne számára, így például a részletek iránti figyelmesség, a hibákkal szemben tanúsított zéró tolerancia és a munka elvégzésében tanúsított állhatatosság" - olvasható a cég internetes honlapján.

A Specialisterne korábban a német SAP technológiai vállalat számára segített autizmussal élő munkavállalókat találni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×