eur:
394.97
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megérkezett Minszkbe a csúcstalálkozó mind a négy résztvevője

Megérkezett Minszkbe a német-francia-orosz-ukrán csúcstalálkozó mind a négy résztvevője szerda délután, akik a következő órákban az ukrán válság politikai rendezéséről fognak tárgyalni.

A négyoldalú csúcs előtt a Reuters brit hírügynökség diplomáciai forrása szerint a két nyugat-európai kezdeményező, Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök rövid háromoldalú egyeztetést folytat Petro Porosenko ukrán elnökkel.

Ezt követően csatlakozik hozzájuk Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki a négyek közül utolsóként érkezett meg a fehérorosz fővárosba délután öt óra körül.

Porosenko: ha nem születik tűzszünet, kezelhetetlenné válik a helyzet


Ha nem születik Minszkben tűzszüneti megállapodás és nem sikerül csökkenteni a feszültséget Kelet-Ukrajnában, akkor a konfliktus "kezelhetetlenné fog válni" - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök azután, hogy szerdán megérkezett Minszkbe, ahol az ukrajnai válság politikai rendezéséről fog egyeztetni a német, francia és orosz vezetővel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Lassú kilábalás elé néz a magyar gazdaság, érdemi kockázatok leselkednek az idei költségvetésre

Lassú kilábalás elé néz a magyar gazdaság, érdemi kockázatok leselkednek az idei költségvetésre

A tavalyi 0,7%-os GDP-növekedés után idén 2,7%-kal, 2025-ben 3,4%-kal növekedhet a magyar gazdaság teljesítménye, így "az idei és a következő évünket leginkább lassú kilábalási folyamat jellemezheti" – állapítja meg a Századvég Konjunktúrakutató a friss gazdasági prognózisai között. Úgy látják, hogy az infláció idén éves átlagban 4,4%-os, jövőre 3,7%-os lehet, illetve a lassú kilábalás mellett érdemi idei költségvetési kockázatokat is látnak a kormány által megfogalmazott, 4,5%-os GDP-arányos államháztartási hiánycél kapcsán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×