eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Több száz gyermeket szabadítottak ki embertelen körülmények közül egy mexikói otthonból

Több mint négyszáz gyereket szabadítottak ki rendőrök egy mexikói otthonból, ahol gyakorlatilag fogva tartották, koldulásra kényszerítették és szexuális zaklatásnak tették ki őket - közölték a hatóságok helyi idő szerint kedden este.

A hivatalos közlése szerint az ország nyugati részén, Michoacán szövetségi államban lévő otthonban embertelen körülmények között élt több száz gyerek és felnőtt, egyebek mellett megrohadt étellel etették őket, a földön, patkányok, kullancsok és bolhák között kellett aludniuk, és sokuknak egyáltalán nem engedték, hogy elhagyják az otthon területét.

"Mélységesen meg vagyok döbbenve, nem számítottunk arra, hogy ilyen állapotokkal találkozunk az otthonban" - mondta az eset kapcsán Salvador Jara, Michoacán állam kormányzója.

Az akció során az otthonból 458 gyereket és 138 felnőttet szabadítottak ki. Az otthon tulajdonosát és nyolc dolgozóját őrizetbe vették.

Az otthonnal kapcsolatban azután indult nyomozás, hogy tavaly öt szülő feljelentést tett a hatóságoknál, mert nem engedték meg számukra, hogy lássák az otthonban lakó gyermekeiket.

Az egyik feljelentést tett szülő egyébként maga is az otthonban született és nőtt fel, ahonnan csak 31 éves korában engedték el. Két gyermekét azonban az otthon tulajdonosa azóta sem engedte szabadon.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 17:19
×
×
×
×