eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pulitzer-díjat kapott a The Washington Post és a The Guardian

Az amerikai The Washington Post és a brit The Guardian című napilap kapta meg hétfőn a közszolgálatiságért járó Pulitzer-díjat az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtési gyakorlatának leleplezéséért.

A két lap a Hongkongba, majd Moszkvába szökött, korábban az NSA-nek dolgozó amerikai informatikus, Edward Snowden által rendelkezésre bocsátott dokumentumok alapján kezdett el vizsgálódni, és arra a megállapításra jutott, hogy az amerikai kormányzat amerikaiak millióinak telefonhívásaira és e-maljeire vonatkozó adatokat gyűjtött.

Az amerikai újságírás legrangosabb díjának számító Pulitzert a "rendkívüli híradás" kategóriában a The Boston Globe kapta meg, a tavalyi bostoni maratonon elkövetett terrorcselekményről szóló beszámolóiért.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×