INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Eltűnt utasszállító - még mindig bűnügyként kezelik a katasztrófát

InfoRádió / MTI
Malajzia még mindig bűnügyként kezeli az eltűnt utasszállító repülőgép tragédiáját, és négy lehetőségre koncentrál: gépeltérítés vagy szabotázs történt, illetve a gépen lévők közül valakinek volt valamilyen egyéni vagy pszichológiai problémája - közölte szerdai sajtóértekezletén a malajziai országos rendőrfőkapitány.

A nyomozásnak nem szabnak határidőt, a katasztrófa minden lehetséges kis részletét ki kell deríteni, de elképzelhető, hogy soha nem sikerül felderíteni az ügyet. A nyomozásnak vannak olyan részletei, amelyekről nem számolhatnak be - mondta Khalid Abu Bakar.

A malajziai rendőrség a gépen lévők több mint 170 családtagját hallgatta ki eddig. "Nagyon alaposnak kell lennünk, nem hagyjuk magunkat siettetni" - szögezte le. A rendőrség a szabotázs eshetősége miatt vizsgálja azt is, hogy milyen poggyászok, áruk és felszolgálandó ételek kerültek fel a gépre - tette hozzá.

Közben az Indiai-óceán déli részén, Perthtől 1500 kilométerrel nyugatra, egy 221 ezer négyzetkilométer nagyságú területen kilenc repülőgép és kilenc hajó folytatja a kutatást az esetleges repülőgéproncsok és a fekete doboz után. A kereséshez csatlakozik még egy brit atom-tengeralattjáró is.

A címlapról ajánljuk