eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ukrajna - Megállapodás az erőszakos cselekmények beszüntetéséről

Ideiglenes megállapodás jött létre csütörtök késő este Kijevben Viktor Janukovics elnök és az ellenzéki vezetők között az erőszakos cselekmények beszüntetéséről.

A megállapodásról Vitalij Klicsko, az Ütés (UDAR) párt elnöke tájékoztatta a Majdanon, azaz a Függetlenség terén várakozó, a hírek szerint több tízezer tüntetőt.

Klicsko szerint az ellenzéki vezetők három napot adtak Janukovicsnak az elmúlt napokban letartóztatott, több száz tüntető szabadon bocsátására. Az elnök és belügyminisztere, Vitalij Zaharcsenko állítólag ígéretet tett erre.

Az ellenzéki vezető a tiltakozókat a tűzszünet betartására szólította fel. Utalt arra, hogy Janukovics ígérete szerint a rendőri erők sem lőnek, illetve nem támadnak a tüntetőkre.

Hírügynökségi jelentések szerint Klicsko - aki a korábbi felmérések alapján a legnépszerűbb ellenzéki politikus - a tüntetőktől ismételten türelmet kért, ők azonban erre füttyszóval, illetve a "szégyen" kifejezés skandálásával reagáltak.

A korábbi világhírű profi világbajnok ökölvívó utalt arra, hogy a tárgyalások folytatódnak Viktor Janukovics elnökkel. Az ITAR-TASZSZ közlése szerint ezt erősítette meg Alena Lukas igazságügyi miniszter is, aki csütörtök késő este kijelentette, hogy pénteken vagy szombaton ismét tárgyalóasztalhoz ülnek az ellenzék vezetőivel.

Klicsko korábban azt közölte, hogy az ellenzék követeli a kormány menesztését és rendkívüli parlamenti választások kiírását. Csütörtök este erről nem tett említést.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×