eur:
385.36
usd:
355.04
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Több mint százezren vonultak Kijev főterére Ukrajna EU-integrációjáért

Becslések szerint mintegy száztízezren vonultak Kijev főterére tiltakozni vasárnap Ukrajna európai integrációjának leállítása ellen.

Az ellenzék által meghirdetett megmozdulásra folyamatosan érkeznek a résztvevők. Idősek, fiatalok egyaránt jelen vannak, köztük nagy számban olyanok, akik nem pártzászlók alatt vonulnak, és nem viselnek magukon semmilyen pártszimbólumot, csak a karjukra kötött kék-sárga nemzeti színű szalagot.

A tüntetők menetét a Sevcsenko parktól a Függetlenség teréig Arszenyij Jacenyuk, a Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő mögötti Haza párt frakcióvezetője és Oleh Tyahnyibok, a Szabadság (Szvoboda) elnöke vezette.

Vitalij Klicsko, az Ütés (UDAR) párt vezetője lekéste a demonstráció kezdetét, mivel repülőgépe nem kapott leszállási engedélyt az ukrán főváros egyik repterén sem. Sajtószolgálata szerint a politikus, aki külföldön "európai vezetőkkel folytatott konzultációkat, egy másik városban szállt le, s onnan autóval tart Kijevbe".

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×