eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tornádók pusztítottak az Egyesült Államok középnyugati részén

Tornádók és heves viharok söpörtek végig helyi idő szerint vasárnap délután az Egyesült Államok középnyugati részén.

Az ítéletidő leginkább Illinois államot sújtotta, legkevesebb 5 ember életét vesztette és több mint 30-an megsérültek.

A tornádók, illetve a heves viharok következtében több helyütt súlyos anyagi károk keletkeztek. Néhány repülőtéren, így a chicagói repülőtéren is járatokat kellett törölni vagy későbbre halasztani.

A hatóságok tornádóriadót rendeltek el Illinois mellett Iowa, Ohio, Indiana, Missouri, Wisconsin és Michigan államokban is. A tornádók 10 szövetségi államban mintegy 53 millió embert fenyegetnek.

Sajtójelentések szerint a forgószél leginkább az Illinois állambeli Washingtont sújtotta. A városban csaknem 30 ház szinte teljesen eltűnt a föld színéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×