eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szabadlábra helyezték Musarrafot

Óvadék ellenében szabadlábra helyezték csütörtökön Pervez Musarraf volt pakisztáni elnököt ügyvédeinek közlése szerint.

Musarraf szabadlábra helyezéséről hétfőn döntött egy bíróság. Miután a 200 ezer rúpiás (körülbelül 2 ezer dollár) óvadékot kifizették, csütörtökön megszűnt a házi őrizet.

A volt államfő ellen több büntetőper is folyik Pakisztánban, az egyikben Benazir Bhutto korábbi miniszterelnök meggyilkolásával kapcsolatban gyanúsított. Az elmúlt hat hónapot házi őrizetben töltötte, azóta, hogy önkéntes száműzetéséből márciusban hazatért Pakisztánba.

Musarraf az országot továbbra sem hagyhatja el, de korábban egyik ügyvédje azt mondta újságíróknak, hogy ügyfelének nem is áll szándékában külföldre távozni.

Az 1999-ben katonai puccsal hatalomra került Musarraf 2008-ig volt Pakisztán elnöke. Márciusi hazatérése után megkísérelt újra politikai szerepet vállalni, de sikertelenül.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×