eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Horvát gazdasági miniszter: a kapcsolatok Magyarországgal fontosabbak az INA-Mol-vitánál

A horvát gazdasági miniszter kijelentette pénteken, hogy sokkal szélesebbek és fontosabbak a horvát-magyar kapcsolatok, mint az INA horvát és a Mol magyar olajtársaság vitája.

"A kapcsolatok Magyarországgal rendkívül fontosak, különösen a regionális energiaügyi együttműködésben" - mondta Ivan Vrdoljak újságírói kérdésre válaszolva Dubrovnikban, egy kétnapos energetikai fórum végén.

"Orbán Viktor magyar miniszterelnök hasonló dolgot mondott, hogy a kapcsolatok Horvátországgal sokkal fontosabbak számára, mint az INA státusa" - tette hozzá.

Megkérdezték tőle, hogy mi lesz Horvátország álláspontja, ha a magyarok azt javasolják, hogy vásárolja meg a Mol részesedését az INA-ban. Vrdoljak erre azt válaszolta, hogy a Mol még nem tett konkrét javaslatot a horvát kormánynak vagy neki, mint főtárgyalónak. A kormány akkor hozza nyilvánosságra az álláspontját, ha érkezik egy ilyen ajánlat - mondta.

Vesna Pusic külügyminiszter ugyanezen a fórumon megerősítette, hogy még pénteken találkozik Martonyi János magyar külügyminiszterrel egy montenegrói konferencián, de "biztosan nem fognak foglalkozni az INA-Mol kérdéssel", viszont áttekintik a horvát-magyar kapcsolatokat , amelyek "szélesebbek ennél".

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×