eur:
385.89
usd:
355.46
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Gurmai Zita Julija Timosenkóval találkozott

Ukrajnai kórházában kereste fel Julija Timosenko egykori kormányfőt Gurmai Zita európai parlamenti képviselő, az Európai Szocialisták Pártja nőtagozatának elnöke, aki sajtóértekezleten számolt be szerdán Kijevben a találkozóról - közölte az ukrán rádió internetes oldala.

A volt kormányfőt a 2009-es orosz-ukrán gázmegállapodás aláírásáért, hivatali visszaélés vádjával ítélték hét év börtönre. Büntetését 2011 december végén kezdte letölteni a Harkiv melletti kacsanyivkai női börtönben, ahonnan tavaly tavasszal szállították kórházba gerincpanaszai miatt.

Gurmai Zita közölte: a volt miniszterelnök arról beszélt, hogy támogatja az Európai Unió és Ukrajna között aláírandó társulási megállapodást.

Timosenko "arról a vágyáról beszélt, hogy országa csatlakozzon az EU-hoz, mert ez Ukrajna közös kívánsága, és ez pártjának (Batykivscsina - Haza) legfontosabb célja" - mondta.

Az egykori miniszterelnök a találkozó alatt nem vetette fel esetleges külföldi gyógykezeltetésének kérdését. Egész idő alatt Ukrajna európai integrációjáról beszéltek. Gurmai hangoztatta, hogy egy ország sorsa nem függhet egy ember sorsától, és ezzel Timosenko is egyetértett - olvasható az ukrán beszámolóban.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 20:30
×
×
×
×