eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Barroso szerint nincs vesztegetnivaló idő

Az Európai Unió kész kiállni Ciprus és a ciprusiak mellett, Brüsszel pedig kész segíteni Nicosiának, hogy szembe tudjon nézni a gazdasági válság szociális következményeivel - jelentette ki José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, miután megbeszélést folytatott Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnökkel.

"Ciprus az Európai Unió szilárdan lehorgonyzott tagja, és az is marad. Az Európai Unió pedig kész kiállni Ciprus és a ciprusiak mellett ezekben a rendkívül nehéz időkben" - mondta a bizottság portugál elnöke.

Barroso ennek érdekében az uniós források mielőbbi és lehető leghatékonyabb mozgósítását sürgette, ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Ciprusnak is végre kell hajtania a vállalt reformokat.

"Nincs vesztegetnivaló idő" - nyomatékosította Barroso, aki úgy vélekedett, hogy a márciusban elfogadott program és a hozzá kapcsolódó mentőcsomag a megfelelő eszköz a ciprusi gazdaság újraindítására.

Ezzel Ciprus felülvizsgálhatja növekedési modelljét, eltávolodhat a korábbi, fenntarthatatlan helyzettől, felszámolhatja a túl nagyra nőtt és tőkehiányos bankszektor jelentette sebezhetőséget - hangoztatta José Manuel Barroso. A politikus fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a program végrehajtása stabilitást és széles politikai konszenzust igényel.

Nikosz Anasztasziadisz ciprus elnök örömmel nyugtázta, hogy a szigetország partnerei elismerik Nicosia "őszinte erőfeszítéseit", és ígéretet tett, hogy a ciprusi kormány teljesíteni fogja vállalásait.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×