eur:
388.66
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Venezuela: Az ellenzéki jelölt a szavazatok újraszámlálását követeli

A venezuelai ellenzék közös jelöltje, Henrique Capriles nem ismeri el az elnökválasztás helyi idő szerint vasárnap éjjel kihirdetett eredményét, amely szerint néhány tized százalékkal kevesebb szavazatot szerzett, mint a hivatalban lévő ügyvivő elnök, Nicolás Maduro, és újraszámlálást követel.

A vesztes elnökjelölt követelte a választási eredmény "átfogó felülvizsgálatát", a szavazatok újraszámlálását. Capriles szerint sok szabálytalanság történt, amely befolyásolhatta a végeredményt.

"Nem ismerjük el az eredményt, amíg minden venezuelai szavazatát egyesével újra nem számolják" - mondta Capriles.

Maduro közölte, eleget tesznek az ellenzék követelésének. "Nem félünk, beszéljenek az urnák, mondják el az igazságot" - jelentette ki az ügyvezető államfő ünneplő hívei előtt Caracasban a Miraflores elnöki palotában.

A választási bizottság által kihirdetett hivatalos eredmény szerint a március 5-én elhunyt Hugo Chávez venezuelai elnök által utódjának kijelölt Maduro a voksok 50,66 százalékát szerezte meg, Capriles 49,07 százalékot kapott. A különbség 235 ezer szavazat, az összesen leadott 14,7 millió voks töredéke.

Caracasban több helyen az ellenzék hívei tiltakozásul az utcára vonultak, és kanalak és fedőkkel csörömpölve adtak hangot nemtetszésüknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×