eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Klicsko az ukrán parlamentben is osztja a pofonokat

Hetek óta nem tud ülésezni az ukrán parlament, mert az egyik frakció elfoglalta a törvényhozás nagytermét. Az ellenzéki párt így tiltakozik az ellen, hogy a képviselők rendszeresen egymás helyett szavaznak.

A képviselők most nem ütnek, csak állják a verbális atrocitást, és nem mozdulnak - magyarázza az ukrán parlamentben kialakult szokatlan helyzetet Vitalij Klicsko. A világbajnok ökölvívó vezette Udar, magyarul Ütés nevű párt frakciója már lassan két hete tartja folyamatosan megszállva a törvényhozás termét, megakadályozva a rendes ügymenetet, az éppen esedékes üléseket.

A párt honlapjára feltöltött mobiltelefonos felvételen az aktivisták piros pólóban fotózzák egymást, hárman az elnöki pulpituson üldögélnek, a háttérben egy levágott kezet ábrázoló transzparens, és egy molinó, amin a tiszta voksolásra szólítják fel a ház tagjait.

A Klicsko vezette negyven tagú frakció a hó elején elégelte meg, hogy az üléseken a képviselők rendszeresen szavaznak frakciótársaik helyett, ezért egyszerűen elfoglalták az elnöki pulpitust. Eddig sikerrel akadályozták meg a keresztbe-kasul szavazó képviselők üléseit, ám az Ütés párt most attól tart, nem tud elhajolni a kormánypárti pofonok elöl.

A jövő hétfői ukrán-uniós csúcstalálkozót megelőzően elemi érdeke a kormányzó Régiók Pártjának, hogy összeüljön a törvényhozás, így nem kizárt, hogy erőszakkal távolítják el a munkát bojkottáló, tiszta parlamenti szavazást követelő képviselőket az elnöki asztaltól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×