eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Beperelik a Standard and Poor's-t

Pert indít az amerikai kormány a Standard and Poor's, az egyik legnagyobb hitelminősítő ellen, mivel rosszul mérte fel a válság előtti kockázatokat.

Maga a Standard and Poor's jelentette be, hogy az amerikai kormány pert indít a hitelminősítő ellen. Washington szerint ugyanis a társaság 2007-ben csalárd módon magasra értékelt egyes jelzálog-fedezetű hitelkötvényeket, amelyek később bedőltek, és ezzel hozzájárultak a 2008-as pénzügyi válság kialakulásához. A Portfolio.hu elemzője szerint azonban ez a másik két nagy hitelminősítőre, a Moody's-ra és a Fitch Ratingsre is igaz.

Az, hogy csőd szélén álló intézményeket a legjobb adós-besorolással láttak el, mindenképpen a munkájuk értelmét vagy felelősségét megkérdőjelezi. Felmerülhet a felelősségük, a kérdés azonban, hogy ezt jogilag fel lehet-e vetni és megállja-e a helyét - tette hozzá a Madár István.

Úgy véli, a bejelentésben az is szerepet játszhatott, hogy az Egyesült Államokat épp a S&P's minősítette le 2011-ben és talán a rosszindulat is dolgozik az amerikai hivatalnokokban, amikor pont a Standard and Poor's-t veszik elő elsőnek.

Az amerikai kormány azután döntött a per megindításáról, hogy a céggel megszakadtak a tárgyalások a válsággal kapcsolatos jóvátételről.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×