eur:
389.53
usd:
364.46
bux:
68219.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Romokban a halálos telefonhívás kiagyalói

Többször is próbálták hívni a kórházat a viccesnek szánt telefoninterjú miatt - ezt állítják annál az ausztrál rádiónál, amelynek műsorvezetői bizalmas adatokhoz jutottak a brit hercegi párról. A vicc tragédiába torkollott, a hívásra válaszoló nővér öngyilkos lett. A viccesnek szánt hívást elkövető két műsorvezető egyike könnyek között azt mondta, hogy azóta sem tud másra gondolni.

A menedzsment védekezik, a vicces kedvű műsorvezetők a hírek szerint összetörtek és pszichológusok segítségére szorulnak. A terhes Katalin hercegnő kórházának egyik nővére pedig halott - a gyanú szerint öngyilkosságot követett el, mert átkapcsolta a hívást egy másik nővérnek, aki bizalmas dolgokat mondott el a magukat Erzsébet királynőnek és Károly hercegnek kiadó hívóknak.

A 2Day FM ausztrál rádióadó a tragédia után igyekszik azzal meggyőzni a dolgozóit fenyegetőket, hogy úgymond szabályosan jártak el.

Az interjút nem élőben játszották le, hanem előtte jogászaik jóváhagyását kérték, hogy adásba tehessék.

"Legalább ötször hívtuk a kórházat előtte"- mondta Rhys Holleran, a Southern Cross Austereo hálózat vezérigazgatója. Azt is hozzátette, nem számítottak ilyen következményekre. A rádióadó most felülvizsgálja tevékenységét - mondta Holleran. Az anyacég vezetése vasárnap rendkívüli ülést tartott arról, hogyan reagáljon az egyre nagyobb felháborodásra. A vállalat elnöke levélben kért elnézést a kórház igazgatójától.

Szerinte ugyanakkor a brit sajtó "boszorkányüldözésbe" kezdett és túlzott a reakciója. "Könnyebb bennünket hibáztatni, a kórházzal eddig nem is foglalkoztak"-mondta egy szóvivő. Az Ausztrál Kommunikációs és Távközlési hatóság megerősítette, hogy a világ több országából kapott panaszokat.

Mindez már nem teheti meg nem történtté, hogy a kétgyermekes anya, Jacintha Saldanha valószínűleg véget vetett életének. Rokonok szerint 14 és 16 éves gyerekeit súlyosan sokkolta a tragédia. A hívás pillanatában nem volt recepciós az osztályon és bár az ilyen lehetőségekre nem képezték ki, a nővér felvette a telefont - és amikor meghallotta a II. Erzsébet királynőére emlékeztető hangot, és átkapcsolta a hívást kollégájának.

Az ausztráliai Új-Dél Wales szövetségi állam rendőrsége közben megerősítette, hogy a londoni Scotland Yard jelezte, ki akarják hallgatni az ügyben Mel Greiget és Michael Christiant, a két műsorvezetőt. A rendőri vezető szerint mindenben segítik a brit vizsgálatot.

A hatóságok azt próbálják kivizsgálni: volt-e olyan része a telefonbeszélgetésnek, ami nem került adásba. Hétfőn közben megszólalt a viccesnek szánt hívást elkövető két műsorvezető. Mel Grieg könnyek között azt mondta egy tévéinterjúban, hogy azóta sem tud másra gondolni. Első kérdése az volt, hogy "anya volt-e a nővér?" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Nem mindegy, hogy miért növekedett 0,8%-kal a magyar gazdaság 2024 első félévében, így csak a részletek és a második féléves adatok ismeretében lehet majd látni, hogy tovább cikk-cakkozunk-e vagy tartósabb növekedési pályára álltunk. Az ugyanakkor már most látszik, hogy a külpiacokra termelő feldolgozó vállalatok egyhamar nem fognak ipari növekedést stimulálni – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt a keddi GDP-adat kapcsán a Checklist csütörtöki adásában Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. Az adás második részében Mohos Kristóf,  a Portfolio részvényelemzője volt a vendégünk, akit az üzemanyagárak körüli kavarásról kérdeztünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×