eur:
389.4
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csökkent a német külkereskedelmi többlet

Németország külkereskedelmi mérlege 15,2 milliárd eurós többlettel zárt októberben - közölte hétfőn a német statisztikai hivatal, ez fél éve a legalacsonyabb havi érték.

Az export 0,3 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest a szeptemberi 2,4 százalékos csökkenés után, az import viszont 2,5 százalékkal emelkedett.

A külkereskedelem teljesítményét az eurózóna gazdaságának pangása viseli meg, a január-októberi periódusban az euróövezet tagországaiba irányuló német export 1,2 százalékkal esett.

A külkereskedelmi aktívum megcsappanása megerősíti azokat az előrejelzéseket, hogy a német hazai össztermék (GDP) az év utolsó negyedében csökkenni fog.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×