eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az izraeli kormány fontolgatja egy tűzszüneti javaslat elfogadását

Az izraeli kormány állítólag fontolóra vette, hogy elfogadja azt az egyiptomi tűzszüneti javaslatot, amelynek célja a gázai övezeti palesztin fegyveres csoportok és a zsidó állam közötti harcok leállítása.

Az izraeli közszolgálati média értesülései szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfő este szűk körű kormányülést tartott kilenc miniszter részvételével. Az izraeli közrádió híradása szerint az ülésen az esetleges tűzszünetről és egy esetleges gázai övezeti szárazföldi offenzíváról tárgyalnak.

Meg nem erősített hírek szerint Netanjahu kormányfő hajlik rá, hogy elfogadja az egyiptomi tűzszüneti javaslatot. Az izraeli rádió szerint Izrael azt szeretné, ha 24 órára elhallgatnának a fegyverek, és a felek ez idő alatt kidolgoznák egy hosszabb fegyvernyugvás feltételeit.

Szerda óta izraeli harci gépek több száz bevetést hajtottak végre gázai övezeti célpontok ellen, válaszul a palesztin területről izraeli célpontok ellen végrehajtott rakétatámadásokra. A harcokban eddig több mint száz ember vesztette életét.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×