eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Londoni elemzők: gyengébb euró kell az euróövezet megmentéséhez

A jelenleginél is sokkal gyengébb euróárfolyamra lenne szükség a versenyképességi válsággal küszködő euróövezet megmentéséhez - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) szakértői az euróövezet további kilátásairól befektetők számára összeállított elemzésükben kimutatták, hogy az euróra kereskedelmi súlyozással számolt kosárárfolyam-index az utóbbi időszak gyengülése ellenére is még mindig 10 százalékkal magasabb, mint 2000-ben volt, a dollárral szembeni nominális árfolyam pedig 45 százalékkal haladja meg a 2000 novemberében mért mélypontot.

A cég elemzői által elvégzett modellszámítások ugyanakkor azt mutatják, hogy ha az euró 20 százalékkal gyengülne a dollárhoz képest, akkor például az olasz gazdaság által az amerikai gazdasággal szemben az euró bevezetése óta elszenvedett versenyképesség-romlás fele behozható lenne.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×