eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pontát és Kövért is felelőssé tette a német lap

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a magyar-román viszony alakulásáról közölt cikket szombati számában.

A Túl sok szakács című írás szerzője, Reinhard Olt kifejtette: zavarok keletkeztek a magyar-román kapcsolatokban. Orbán Viktor és Traian Basescu román államfő között "a megértés légköre alakult ki", Victor Ponta miniszterelnök alatt viszont megromlott a klíma, amihez a román politikus "jelentősen hozzájárult". Ugyanakkor a magyar félnek is van szerepe abban, hogy felhőssé vált a viszony.

Jellemző a helyzetre a Nyirő József hamvainak újratemetése körüli "kötélhúzás" - írta Olt.

A szerző meggondolatlanságnak nevezte, hogy Kövér László házelnök részt vett a székelyudvarhelyi megemlékezésen, támadva a Ponta-kormányt. Szerinte Kövér László részvétele az önkormányzati választási kampányban "ártott a magyar kisebbségnek".

A német lap újságírója kifejtette: a szomszédos országokban élő magyarságra vonatkozó budapesti politika "egyáltalán nem koncepció nélküli", de hiányzik egy "kormányzó kéz", amelynek "kétségtelenül a Külügyminisztériumban lenne a helye".

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×