eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kétszer is leállt Mubarak szíve

Kétszer is leállt Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök szíve hétfőn; a kormányellenes tüntetők megöletéséért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egykori államfőt sikerült újraéleszteni - közölte egy egyiptomi kórházi forrás az AFP francia hírügynökséggel.

"Mubarak szíve kétszer is leállt, de az orvosoknak defibrillátorral sikerült újraindítaniuk. Az államfő csak néha van eszméletén és nem hajlandó táplálkozni" - mondta a neve elhallgatását kérő forrás. Korábban az egyiptomi belügyminisztérium azt közölte, Mubarak egészségi állapota "válságos, de stabil". A 84 éves egykori elnöknek magas a vérnyomása és légzési nehézségei vannak.

Az egyiptomi hatóságok a Mubarak család kérésére megvizsgálják annak lehetőségét, hogy az exelnököt a dél-kairói Tora börtönből egy kórházba szállítsák át. A volt államfő állapota jelentősen megromlott, miután a Torába került, ahol a kórházi részlegen helyezték el. Mubarakot tíz hónapig tartó tárgyalás után, az előző hét szombatján ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre csaknem 900 békés tüntető tavalyi haláláért viselt felelőssége miatt. Ezután vonult csak be a börtönbe, ugyanis a vizsgálati fogságot kórházakban töltötte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×