INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Lezuhant egy utasszállító repülőgép Pakisztánban

InfoRádió / MTI
Lezuhant egy utasszállító repülőgép a pakisztáni főváros, Iszlámábád közelében pénteken, a fedélzeten a polgári légiközlekedési hatóság szóvivője, Pervez George szerint 122 utas és 9 fős személyzet tartózkodott.

A repülőgép, amely korábbi értesülések szerint 127 embert szállított, néhány kilométerre zuhant le a Benazir Bhutto nemzetközi repülőtértől - jelentette ki Sudri Ahmed Muhtar pakisztáni védelmi miniszter.

A mentési munkák folynak, a mentőcsapatok egyik szóvivője szerint mindenütt holttesteket látni. A rendőrség egyik helyi tisztségviselője, Fazl Akbar szerint semmi esélye, hogy túlélőkre bukkanjanak. Legelőször a tüzet próbálják eloltani, hogy hozzáférjenek a roncsokhoz. Többen zseblámpával fésülik át a terepet áldozatok és túlélők után kutatva.

A roncsok lakott területre is hullottak, és Diba Sehnaz, a mentési szolgálatok helyszínen tartózkodó szóvivője szerint a falusiak között is vannak áldozatok, így a halottak száma akár 150-ig emelkedhet.

Szántó Attila, az iszlámábádi magyar nagykövetség másodtitkára az MTI-nek elmondta, hogy az utasok között nem volt magyar állampolgár, s egyelőre úgy tűnik, hogy más külföldi sem.

Az első információk szerint a rossz időjárás miatt csapódott a földbe landolás közben egy kisebb légitársaság, a Bhoja (Bodzsa) Air Karacsiból érkező, Boeing 737-es típusú utasszállítója. Iszlámábádban a baleset idején, este 7 óra körül zuhogott az eső, és viharos szél fújt. A magyar másodtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a pilóta állítólag nem adott le vészjelzést, és a baleset 10 perccel a landolás előtt történt.

A szóban forgó légitársaság anyagi gondok miatt egy ideig felfüggesztette járatait, és éppen pénteken indult újra.

Az állami tévé szerint a főváros és a közeli Ravalpindi összes kórházát készültségbe helyezték a katasztrófa miatt.

2010 júliusában az Airblue nevű helyi magán légitársaság Airbus A321-ese zuhant le Iszlámábád közelében, a katasztrófában 152 ember lelte halálát. Tizennyolc év óta ez volt a legtöbb áldozattal járó repülőgép-szerencsétlenség Pakisztánban.

A címlapról ajánljuk