eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kedden találkozik Orbán Viktor Barrosóval

Orbán Viktor magyar miniszterelnök jövő héten kedden találkozik az Európai Bizottság elnökével - hangzott el az Európai Bizottság szokásos déli sajtótájékoztatóján.

A jövő keddi találkozó célja, hogy informális eszmecsere keretében tárgyaljanak azokról a nyitott ügyekről, amelyek Magyarország és az Európai Bizottság között fennállnak - közölte kérdésre válaszolva az EB szóvivője, aki további részleteket nem tudott elárulni az egyeztetés tartalmát illetően.

A kötelezettségszegési eljárásokról szólva a szóvivő elmondta, hogy a Bizottság gyorsan jár el, és ez alapján a bizottsági szakvélemény alapján az Európai Bizottság kollégiuma hamarosan kialakítja álláspontját. Ebben a pillanatban nincs döntés konkrét időpontról a kollégium részéről - mondta a szóvivő arra a kérdésre, hogy mikor várható Brüsszel véleménye.

A Világgazdaság ugyanis péntek reggel azt írta, hogy már jövő héten megszülethet az Európai Bizottság válasza a kötelezettségszegési eljárásokról. A szóvivő tehát ezt most nem tudta megerősíteni.

Kiszivárgott sajtóértesülések szerint az Orbán-Barroso találkozón nemcsak a folyamatban lévő kötelezettségszegési eljárások kerülnek szóba, hanem a konvergencia programban szereplő intézkedések is, így például a legújabb adóötletek: a banki tranzakciós adó és az internetadó.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×